APEL GRAĐANIMA

Pomozimo Mini Zuhrić iz Srebrenice koja ima tumor

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17042 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

A. O.

12.8.2022

Mina Zuhrić. POMOZI.BA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Minu Zuhrić, mirnu i samozatajnu srebreničku majku koja ima tumor na mozgu. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17042 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Mina je porijeklom iz Srebrenice, a sada živi u Zavidovićima. 

Najveća sreća djeca

U genocidu je izgubila muža, oca, brata, svekra i svekrvu. Ostala je sa četiri djevojčice koje je morala sama odgajati.

Taman kada su se neke stvari posložile i djeca odrasla, Minu je zadesila kobna bolest – tumor na mozgu. Uprkos svemu, ona je više nego zahvalna na svemu što ima iako živi jako teškim životom.

Njena najveća sreća su njena djeca koja su izrasla u dobre i poštene ljude. Njene kćerke dobro znaju koliko se njihova majka napatila u životu i učinile bi sve za njeno ozdravljenje.


Operacija u Turskoj

Pokušale su samostalno prikupiti novac za njenu operaciju, ali kako nisu uspjele, obratile su Udruženju Pomozi.ba za pomoć. Za operaciju u Turskoj njihovoj majci je potrebno 18.000 eura, a one su uspjele skupiti 6.829 eura.

Kako bi prikupile ostatak novca u iznosu od 11.171 eura potrebna im je pomoć dobrih ljudi. Mini osim poziva na broj 17042 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.