ISTOČNO SARAJEVO

Sastanak opozicije iz RS-a: Zajednički protiv rasprodaje resursa

Opozicione stranke će u narednom periodu organizovati protestne skupove u Zvorniku i Prijedoru, kako bi pokazali protivljenje politici aktuelne vlasti koja rasprodaje prirodne resurse RS-a

Trivić, Šarović, Borenović i Vukanović. SDS

S. S.

17.8.2022

Nakon današnjeg sastanka u Istočnom Sarajevu, kandidati za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS-a, Mirko Šarović i Jelena Trivić, zajedno sa Nebojšom Vukanovićem i Branislavom Borenovićem, poručili su da su dogovorili dalje korake borbe za bolji RS.

Opozicione stranke će u narednom periodu organizovati protestne skupove u Zvorniku i Prijedoru, kako bi pokazali protivljenje politici aktuelne vlasti koja rasprodaje prirodne resurse RS-a.

"Ove tri stranke su dovoljno jake"

Također je potvrđeno jedinstvo političkih stranaka i podrška zajedničkim kandidatima za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS-a.

- Hvala Nebojši Vukanoviću na podršci meni i Jeleni Trivić, za nas je to veoma važno. Sada zajednički krećemo u predizborni proces i imamo zajedničke ciljeve, što ćemo pokazati kroz promociju naših politika. Mislim da su ove tri stranke dovoljno jake da ostvarimo pobjedu, kako za inokosne pozicije, tako i sve tri stranke kroz poslaničke mandate. Imamo odličnu atmosferu i apsolutno sam uvjeren da zajedno možemo da dostignemo sve naše ciljeve – rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

"Nemamo pravo na popravni"

Kandidatkinja za Predsjednicu RS-a Jelene Trivić poručila je da su se na razgovoru okupili ljudi koji je do sada pokazala da želi da se izbori za suštinske promjene u RS-u.

- Mi smo eksponenti onoga što treba da bude pobjeda naroda, i ona nam treba ne za bilo koga lično, već za RS bez korupcije, za RS sa boljim zdravstvom, boljim obrazovanjem. Promjene kreću rušenjem ovog nesposobnog, korumpiranog, bahatog i nenarodnog režima. Dogovorili smo važne elemente te borbe i zadovoljna sam i optimistična da ćemo to i ostvariti – izjavila je Jelena Trivić.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović i poručio je da nikada neće napraviti nijedan potez koji ide u korist aktuelnoj vlasti, te da stoga ne dovodi u pitanje podršku kandidatima za člana Predsjedništva BiH i Predsjednicu RS-a Mirku Šaroviću i Jeleni Trivić.

- Nemamo više pravo na popravni, jer vidimo da je u toku rasprodaja RS-a. Ako mafija oličena u režimu jednog čovjeka opstane na vlasti, RS će nestati u naredne četiri godine. Imali smo razgovor na kome smo dogovorili saradnju nakon izbora i da neće biti milosti u demontaži nakaradnog sistema, jer narod od nas očekuje krupne i radikalne promjene.

"Mafija oličena u režimu jednog čovjeka"

Predsjednik PDP Branislav Borenović izjavio je su iskreni opozicionari spremni, odlučni i beskompromisni da u oktobru dođe do velike narodne pobjede.

- Nesporna je naša podrška i Jeleni Trivić i Mirku Šaroviću kao našim zajedničkim kandidatima, da 2. oktobra ostvarimo toliko važnu pobjedu za budućnost RS. Nakon toga krećemo u obnovu RS-a, kako ekonomski tako i demografski, ali i u oblasti vladavine prava, kako bi se izborili sa tom velikom pošasti koja hara RS-om, a to su korupcija i nepotizam.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.