SAOPĆENJE

PDP: Dodik na privatno putovanje u Crnu Goru ide helikopterom Vlade RS-a

PDP ističe da je prethodnih godina stotine letova avionom Vlade RS-a zabilježeno na razna kupališta u Zadru, Tivtu, na Krfu, Kipru i da Vlada, koju vodi SNSD, nikada nije saopćila ko je i zašto koristio njen avion

Branislav Borenović: Helikopter je zabilježen na kupalištima u Zadru, Tivtu, Krfu, na Kipru. DEJAN RAKITA / PIXSELL

Avaz.ba

19.8.2022

Današnje privatno putovanje Milorada Dodika na Sveti Stefan, helikopterom Vlade RS-a, još jednom pokazuje koliko je bahat SNSD režim i koliko je narod RS-a u pravu što traži hitne promjene i odlazak Dodika i SNSD sa vlasti,poručili su iz PDP-a.

PDP ističe da je prethodnih godina stotine letova avionom Vlade RS-a zabilježeno na razna kupališta u Zadru, Tivtu, na Krfu, Kipru i da Vlada, koju vodi SNSD, nikada nije saopćila ko je i zašto koristio njen avion, kao što ni danas nije saopštila razlog i svrhu putovanja.

- SNSD nikada nije objavio ni spisak tzv. korona nabavki, kada su najveće poslove dobijali Dodikovi savjetnici i drugi SNSD funkcioneri, koji su preko noći postali milioneri. SNSD je sakrio i ugovor sa Kinezima za autoput Banja Luka-Prijedor. SNSD je sakrio i ugovor sa Mađarima, prema kojem jedna njihova firma postaje većinski vlasnik nove solarne elektrane u Trebinju, kako je danas potvrdio direktor te firme - poručili su iz PDP-a.

Svako skrivanje ugovora, putovanja i tendera direktno ukazuje na kriminalne radnje, na nezakonito poslovanje i privatne interese koji se žele prikriti, ukazuju iz PDP-a.

- PDP obećava da će sve što je SNSD godinama krio od naroda biti razotkriveno odmah nakon izbora, a nova Vlada RS-a, koja će doći nakon 2. oktobra, neće praviti ni sa kim nikakve tajne ugovore, niti ugovore koji se ne smiju objaviti. Sve mora biti čisto i jasno, narod mora znati kako se njegov novac troši - zaključili su iz PDP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.