PRISUSTVUJE I OPOZICIJA

U Zvorniku održan protest pod nazivom "Odbrana Alumine"

Za opoziciju je sporna i sumnjiva prodaja potraživanja Vlade RS u Alumini, kao i u rudnika Ljubija u Prijedoru, koja se desila pred Opće izbore

Protesti u Zvorniku. RTV BN

S. S.

26.8.2022

U Zvorniku  održani su veliki protest pod nazivom "Odbrana Alumine".

Na skupu se okupio veliki broj građana i radnika "Alumine".

Skupu prisustvuju i brojni opozicioni političari iz RS-a predvođeni Mirkom Šarovićem, Branislavom Borenovićem, Nebojšom Vukanovićem, Jelenom Trivić i ostalima.

Iza ovog protesta stoje SDS, PDP i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Ovom, kako je nazvan narodnom skupu, prethodilo je više okupljanja radnika, koji smatraju da je štetna odluka Vlade i da će to dovesti do gubitka radnih mjesta i kolapsa i Zvornika i cijele regije.

Za opoziciju, također je sporna i sumnjiva prodaja potraživanja Vlade RS u Alumini, kao i u rudnika Ljubija u Prijedoru, koja se desila pred Opće izbore.

- Narod je rekao svoje, i ovo je najveći protest protiv režima u poslednjih 16 godina - napisao je na svom blogu Vukanović.

- Radovane bit ćeš prvi kome ćemo lisice na ruke staviti - kazao je Vukanović obraćajući se na skupu.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a kazao je da je ovo večeras pobjeda radnika.

- Svugdje su radnici ostali bez posla onda je krenula rasprodaja. Postavljam pitanje imamo li straha. Ovdje je 90 posto Zvorničana, svaka vam čast. Došlo je vrijeme da se kaže puno je, kraj je vrlo blizu - kazao je Darko Babalj, poslanik SDS-a u NSRS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.