SARAJEVO

Najveće regionalno takmičenje IT Open Challenge: 80 najboljih bori se za vrijedne nagrade, zaposlenje i stipendije

Glavni ciljevi IT Challenge takmičenja su razvijanje takmičarskog duha, međusobno povezivanje budućih IT i dizajn stručnjaka te povezivanje mladih talenata u sferi IT dizajna

Piše: N. Ćorović

27.8.2022

Učesnici takmičenja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Ceremonija otvorenja finalne faze najvećeg regionalnog IT & Design takmičenja – IT Open Challenge održana je danas na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu koji se nalazi u sklopu kampusa UNSA-e. Ovo takmičenje će dati šansu svim nadarenim srednjoškolcima i studentima da pokažu svoje sposobnosti.

Na takmičenje se prijavilo oko 900 učesnika iz BiH i regije Jugoistočne Evrope i to u kategorijama programiranje, grafički dizajneri, 3D modeleri i Programiranje Experts. U prekvalifikacijama održanim u onlajn formatu izabrani su samo oni najbolji, tačnije njih 80, koji će u finalnoj on-site fazi pokazati svoje znanje i osvojiti vrijedne nagrade.

Glavni ciljevi IT Challenge takmičenja su razvijanje takmičarskog duha, međusobno povezivanje budućih IT i dizajn stručnjaka te povezivanje mladih talenata u sferi IT dizajna sa renomiranim kompanijama koje su u potrazi za talentiranim mladim kadrom koji će postati dio tima njihovih kompanija.

Svim učesnicima, obezbjeđene su poslovne ponude i plaćene prakse u kompanijama koje su pokrovitelji IT Open Challenge projekta.

Ceremonija proglašenja pobjednika i dodjele nagrada održat će se u sutra, 28. avgusta, na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije s početkom u 11. sati. Troje najbolje plasiranih iz sve četiri kategorije osvojit će 1.000, 500 i 200 KM za prvo, drugo i treće mjesto.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.