SARAJEVO

Džaferović primio ambasadora Države Palestine u BiH: Razgovarano o bilateralnim odnosima

Istaknuto je da su odnosi Bosne i Hercegovine i Države Palestine definirani međunarodnim pravom, rezolucijama institucija Ujedinjenih naroda

Namura i Džaferović. PREDSJEDNIŠTVO BIH

A. O.

31.8.2022

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio ambasadora Države Palestine u BiH Rezaka Namuru (Rezeqa Namouru).

Razgovarano je o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Države Palestine, za koje je ocijenjeno da su jako dobri i prijateljski.

Istaknuto je da su odnosi Bosne i Hercegovine i Države Palestine definirani međunarodnim pravom, rezolucijama institucija Ujedinjenih naroda, bilateralnim sporazumima i vanjskopolitičkim izjavama obje države kojima se tretira ovo pitanje.

Predsjedavajući Džaferović je iznio definirani stav Bosne i Hercegovine kojim se podržavaju konstruktivni napori u svrhu postizanja mirnog rješenja koje podrazumijeva Palestinu i Izrael kao dvije ravnopravne države.

Razgovarano je o bilateralnim sporazumima koje je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo u proteklom periodu, kao i onima koji su u fazi pripreme.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.