OGLASIO SE VSTV BIH

Hoće li biti suspendirana Dalida Burzić

Dopis upućen VSTV-u BiH je, u skladu sa odredbama Zakona o VSTV-u BiH, odmah po prijemu upućen Uredu disciplinskog tužioca VSTV-a BiH na nadležno postupanje

VSTV BiH, Dalila Burzić. ARHIV

A. O.

1.9.2022

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine jučer je donijelo zvaničnu naredbu o pokretanju istrage u slučaju "Dženan Memić" protiv sedam osoba, između ostalog i za krivično djelo ubistvo. Tim povodom oglasilo se Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

- Povodom velikog broja upita novinara upućenih Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) u vezi pokretanja istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine protiv bivše glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i trenutno sutkinje Suda Bosne i Hercegovine Dalide Burzić te bivšeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Merisa Ćate, javnost želimo informisati.


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je 01.09.2022. godine VSTV-u BiH uputilo dopis kojim je informisalo Vijeće o donošenju naredbe o sprovođenju istrage protiv više osumnjičenih lica, između ostalih, i protiv Dalide Burzić, koja trenutno obavlja funkciju sutkinje Suda Bosne i Hercegovine.

Dopis upućen VSTV-u BiH je, u skladu sa odredbama Zakona o VSTV-u BiH, odmah po prijemu upućen Uredu disciplinskog tužioca VSTV-a BiH na nadležno postupanje, navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.