NOVA PREMIJERKA VB

Šefik Džaferović čestitao Liz Tras: Pokazali ste da ste veliki prijatelj BiH

Pobjeda i izbor Liz Tras za premijerku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske učinili su radosnim sve koji vole Bosnu i Hercegovinu, rekao je Džaferović

Džaferović čestitao Tras. Anadolija / AP

H. J. I.

5.9.2022

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je Liz Tras (Truss) na izboru za premijerku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

- Upućujem Vam najiskrenije čestitke u povodu Vašeg izbora za premijera Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. Vi ste u svom dosadašnjem političkom radu pokazali da ste veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i svih njenih građana. Jako cijeneći sve što ste radili za stabilnost i euroatlantsku orijentaciju BiH kao ministrica vanjskih poslova, vjerujemo da ćete u još većem kapacitetu, kao premijerka, nastaviti raditi - naveo je Džaferović u čestitki.


Pobjeda i izbor Liz Tras za premijerku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske učinili su radosnim sve koji vole Bosnu i Hercegovinu, dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.