ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik se hvali da gradi puteve, ali novcem Srbije?

Dodik je naglasio da je ovaj događaj historijski za fočanski kraj i RS i da to nije nikakav predizborna priča

Dodik danas u Foči. BN TV

H. J. I.

5.9.2022

Najviši čelnici RS ozvaničili su danas u Foči početak radova na revitalizaciji puta od Broda na Drini do Šćepan polja i granice sa Crnom Gorom.

- Uprkos opstrukcijama Sarajeva i međunarodnih fondova koji za finansijsku pomoć traže usluge političke prirode, sredstvima Vlade RS počeli smo revitalizaciju ovog, veoma važnog putnog pravca i to u prvoj fazi u dužini od 12 kilometara do mjesta gdje će se Drina premostiti i gdje će se spojiti planirana magistrala od Foče preko Tjentišta - izjavio je Dodik.


"Pomoć Sarajeva"

Dodik je dodao, da će dio sredstava za ovu saobraćajnicu, obezbijediti i Vlada Srbije pa se tako neće čekati pomoć Sarajeva za ove infrastrukturne objekte.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao je okupljenim građanima da će revitalizacija puta Brod na Drini - Šćepan polje po projektu koji su prije nekoliko godina izradili španski projektanti, koštati 75 miliona eura.

- Vlada RS je za 12 kilometara puta u prvoj fazi i izgradnju mosta na Drini prema Tjentištu, planirala 50 miliona maraka - pojasnio je Višković.

Dodik je naglasio da je ovaj događaj historijski za fočanski kraj i RS i da to nije nikakav predizborna priča.


Klasičan primjer predizbornog trika

O ulaganjima u istočni dio RS govorila i predsjednica RS Željka Cvijanović.

Reagirajući na Dodikovu izjavu o ovoj saobraćajnici, poslanik u NSRS Nebojša Vukanović se zapitao da li se ova garnitura na vlasti prisjeća da 16 godina obećava rehabilitaciju puta prema Šćepan polju, i to uvijek pred izbore, i 2016. kao i 2020. godine.

- Ovo je klasičan primjer predizbornog trika i obmanjivanje naroda pred svake izbore i ja sumnjam da će, do realizacije ovog projekta uopšte i doći. Jedini način da se posveti pažnja istoku RS i Hercegovini je da se skine, na izborima, ova nenarodna vlast koja je ojadila čitavu RS - rekao je Vukanović, piše BN Televizija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.