POZNATI NOVINAR

Zoran Krešić: Erdoan dolazi u funkciji predizborne kampanje Izetbegovića

Komentarisao je Krešić i Erdoanovu posjetu Hrvatskoj, kazavši kako će hrvatski državni vrh tražiti pomoć od predsjednika Turske

Zoran Krešić:. SCREENSHOT / RTV HB

S. S.

6.9.2022

Bliži se rok od šest sedmica koji je postavio visoki predstavnik, Kristijan Šmit (Christian Schmidt), domaćim liderima da dođu do dogovra oko izmjena Izbornog zakona, a tim povodom je za RTV HB govorio novinar Večernjeg lista BiH Zoran Krešić.

- Očekujem da će Šmit (Schmidt) postupiti na način da će pokušati stabilizirati Bosnu i Hercegovinu. Dakle, da se normalizira stanje. Kada sam radio intervju s njim, djelovao je poprilično neodređeno kada se govori o tome što je mislio pod tih šest sedmica i dodao je da to ne mora ni značiti šest sedmica - kazao je za TV HB mostarski novinar Zoran Krešić.

"Prave jogurt revoluciju"

Govorio je i o neodlučnosti visokog predstavnika u nametanju izmjena Izbornog zakona, a za sve je ponovo okrivio "političko Sarajevo", te kazao da "u Sarajevu prave jogurt revoluciju", te kako se visoki predstavnik toga ne treba plašiti.

Krešić je kazao kako predsjednik Turske Erdoan dolazi u funkciji izborne kampanje lidera SDA Bakira Izetbegovića, te kako se time daje pravo vodećoj bošnjačkoj stranci.

"Nemaju ambicije vući za uho političko Sarajevo"

Komentarisao je Krešić i Erdoanovu posjetu Hrvatskoj, kazavši kako će hrvatski državni vrh tražiti pomoć od predsjednika Turske.

- Milanović, Plenković i Jandroković će tražiti od Erdoana da utječe na SDA i dođe do izmjene Izbornog zakona. Da se prestane diskirimiranjem i maltretiranjem Hrvata - kazao je Krešić, te dodao kako "Turska nema ambicije vući za uho političko Sarajevo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.