SKUP U STANARIMA

Šarović: Dobojska regija treba biti industrijski centar RS

Primjer tome su i Stanari, koji su uspješna lokalna zajednica, dodao je Šarović, napominjući da je bitan dio programa SDS poboljšanje položaja općina i gradova u RS-u

S. S.

14.9.2022

Skup SDS-a u Stanarima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Načelnici općina u kojima Srpska demokratska stranka vrši vlast su lice te stranke, i oni svojim uspjehom promovišu i stranku i njenu viziju bolje RS-a, rekao je danas u Stanarima Mirko Šarović, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Primjer tome su i Stanari, koji su uspješna lokalna zajednica, dodao je Šarović, napominjući da je bitan dio programa SDS poboljšanje položaja općina i gradova u RS-u.

- Mi u programu imamo ozbiljne planove za lokalne zajednice mi ne pravimo razliku između njih prema tome ko je na njihovom čelu. Posebno ćemo voditi računa o manjim općinama i onim koje su slabije razvijene. Općine dobojske regije trebaju biti najrazvijenija industrijska zona u RS-u. Suština je u ispravnom rukovođenju i stimulansu za investicije, kojih sada nema, i mi ćemo to promijeniti u prvoj godini nove vlade - izjavio je Šarović.

Milan Kasapović, nosilac liste SDS za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici 5, rekao je da su članovi SDS u Stanarima pokazali karakter i nisu bili na prodaju kao što se to desilo u Doboju.

- Kao što je SDS jak u Stanarima, tako je jaka i lokalna zajednica, jer mi u SDS smo navikli da radimo u interesu naroda, i mi se borimo za narod, a ne da bi imali priliku da se bavimo kriminalom i korupcijom kao naši protivnici - poručio je Kasapović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.