OGLASILI SE IZ SDA

Video / Verbalni sukob na skupu SDA: Mještanin Brnjica burno reagirao, Mandra pojasnio šta se dogodilo

Skup je održan na javnom prostoru

Došlo do verbalnog sukoba na skupu OO SDA Kakanj. Facebook

H. J. I.

17.9.2022

Općinski odbor SDA Kakanj jučer je održala predizborni skup u Brnjicu, kojem su prisustvovali i aktivisti sa obilježjima drugog političkog subjekta. Naime, pojedini prisutni su nosili majice sa obilježjima "Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad".

Na skupu je došlo do verbalnog sukoba, a povodom svega se oglasio Nermin Mandra, predsjednik OO SDA Kakanj na svom Facebooku. 

- Skup je uredno najavljen prema svim pravilima i procedurama i kao takav je, kao i svi drugi najavljeni predizborni skupovi, bio osiguravan od strane policijskih službenika. Skup je održan na javnom prostoru.

Protekao je u ozračju konstruktivnih razgovora s mještanima, a odisao je pozitivnom energijom i s punom sviješću mještana o izazovima s kojima se susreće naš narod i naša država.


Skupu SDA su prisustvovali i aktivisti iz druge političke stranke odjeveni u majice sa stranačkim obilježjima čemu se nismo protivili jer ukazuje na jednu novu, i do sada neviđenu dimenziju predizbornog demokratskog procesa.

Njihovo prisustvo je u suštini dobro jer su imali priliku čuti ozbiljnu priču i razgovor s narodom o državi i izazovima s kojima se naš narod susreće, a posebno jer su imali priliku čuti lekciju iz kulture dijaloga, općeg bontona, uvažavanja i sabura - saopćio je Mandra.

Pogledajte video. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.