DRŽAVNI PARLAMENTARAC

Magazinović: Skupili smo potpise za vanrednu sjednicu o ukidanju akciza

Ako neće oni, sjednice će sazvati poslanici i delegati, imaju vremena još danas, poručio je Magazinović

Saša Magazinović:. AGENCIJE

S. S.

19.9.2022

Poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović poručio je da su skupljeni potpisi za sazivanje vanredne sjednice oba doma na kojoj će se prihvatiti usaglašen tekst zajedničke komisije oba doma o privremenom ukidanju akciza na gorivo na šest mjeseci sa mogućnošću produženja za još tri mjeseca.

- Dok čekamo Nikolu Špirića i Nebojšu Radmanovića da shvate da je hitno i da sazovu sjednice na kojima ćemo potvrditi pojeftinjenje goriva, skupili smo potpise za vanredne sjednice oba doma. Ako neće oni, sjednice će sazvati poslanici i delegati! Imaju vremena još danas - poručio je Saša Magazinović.

Podsjećamo, Predstavnički dom je još prije nekoliko mjeseci podržao ukidanje privremeno ukidanje akciza na gorivo na period od šest mjeseci uz mogućnost produženja za još tri mjeseca, a nakon toga je Dom naroda usvojio isti izmjene zakona uz amandman Dušanke Majkić po kojem bi ukidanje akciza na gorivo trajalo samo jedan mjesec.

Obzirom da su zakoni usvojeni u različitom tekstu bilo je potrebno njihovo usaglašavanje, a zajednička komisija oba doma je prihvatila opciju koju je usvojio Predstavnički dom, no odluku komisije trebaju prihvatiti ponovo oba doma.

Tvit Saše Magazinovića. SCREENSHOT

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.