DODIK JE PROŠLOST

Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH: Trivić sigurno pobjeđuje

Ivanić naglašava da bi pobjeda opozicije u RS bila uzaludna ako bi u FBiH glavni akteri ostali na vlasti

Ivanić: Sve jasno. Agencije

Piše: Al. Bajramović

28.9.2022

Početak predizborne kampanje je ohrabrivao, ali, kako se približava 2. oktobar, nervoza u krugovima vladajućih stranaka raste, pa se u RS montiraju lažni videosnimci, a u FBiH se beskrupulozno u kampanji koriste i masovne grobnice.

Britanski špijuni

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić intenzivnije prati situaciju u RS i kaže da je negativna kampanja ovaj put drastičnija nego ikada.

- Ranije je bilo čuvenih 40 britanskih špijuna, koje nikad niko nije vidio, a ove godine je to falsifikat o nekoj finansijskoj podršci opoziciji iz SAD. Toliko amaterski napravljeno da je katastrofalno po SNSD, koji je i autor svega toga. Prepuni smo negativne kampanje, tipičnih laži, rekao bih i bljuvotina lične i svakakve prirode koju SNSD širi. Mene to puno ne nervira jer to je samo znak da oni loše stoje - kaže Ivanić za "Avaz".

S iskustvom iz ranijih izbornih ciklusa, Ivanić je uvjeren u pobjedu kandidata opozicije, prvenstveno Jelene Trivić, koja, prema svim anketama, pobjeđuje Dodika u utrci za predsjednika RS.

Sve uzalud

Iako je u FBiH, zbog većeg broja kandidata, mnogo neizvjesnije, opozicija u RS priželjkuje promjene i u komšiluku. Ivanić naglašava da bi pobjeda opozicije u RS bila uzaludna ako bi u FBiH glavni akteri ostali Izetbegović, Čović i ostali.

- Ako ostane kao sad, onda uzalud promjene i u samoj RS. Volio bih da opozicija bude ta s kojom treba da se razgovara o vlasti na nivou BiH. Ne vidim nadu da će se nešto promijeniti, pa taman mi promijenili Dodika, ako ovdje ostanu dosadašnji politički lideri - ističe Ivanić za "Avaz".

Mnogo strpljenja

Zaključuje da će nakon izbora biti potrebno mnogo strpljenja, jer poraženi trojac vlast neće dati tako lako i da će sve učiniti da raznim krizama spriječi provođenje rezultata.

- Mi to znamo, imamo odgovor i spremne alternative, ali o tome ne bih sada govorio - poručuje Ivanić za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.