GRAD U GRADU

Gradi se 3.500 stanova u Trebinju, a saobraćaj će biti ispod zemlje

Saobraćaj u gradu reguliran je po principu metroa, odnosno odvija se ispod zemlje, ispod stambenih objekata čuvajući hortikulturu, parkove, šetališta, jezera, trimstaze

Trebinjelive.info

Kako će izgledati kompleks

Foto: Trebinjelive.info


U Trebinju niče ultra moderan grad sa 3.500 stambenih jedinica koji je praćen svim sadržajima potrebim budućim stanovnicima.

Grad Trebinje je izgradnjom Grada Sunca sa brojnim sadržajima u funkciji turizma, sporta, kulture, ugostiteljstva, hotelijerstva doživio turistički procvat i došao na ljestvicu svjetske destinacije za život i obavljanje poslovnih aktivnosti, piše Trebinjelive.info.

Sljedeća faza je je izgradnja poslovno - stambenih kompleksa i I faza je 600 stanova sa 150 poslovnih jedinica. Radovi su ugovoreni, finansirani i izgradnja je krenula.

Prvi stanovi i poslovni objekti bit će izgrađeni do juna naredne godine.

Kompleks se prostire na oko 30 hektara, a već je izvršena priprema građevinskog materijala.

Saobraćaj u gradu reguliran je po principu metroa, odnosno odvija se ispod zemlje, ispod stambenih objekata čuvajući hortikulturu, parkove, šetališta, jezera, trimstaze.

Projektovana je i gradska sredina u kojoj će se nalaziti vaspitno - obrazovne ustanove (vrtić i škola), zdravstvene ustanove (Dom zdravlja i Dijagnostičko - klinički centar).

Grad je projektovan za nivo evropskog i svjetskog standarda stanovanja gdje se cijene kreću od 2.000 do 6.000 eura po metru kvadratnom u zavisnosti od nivoa luksuzne opremljenosti.

Više o:

Trebinje BiH
NA VRH

Podijeli članak na