BOSANSKI NOVI

Tužilaštvo BiH: Zbog izbornih nezakonitosti uhapšeno pet osoba

U zajedničkim aktivnostima dogovoreno je da će osobe koje su lišene slobode u zakonskom roku biti predate Tužilaštvu Bosne i Hercegovine

Hapšenja po nalogu Tužilaštva BiH i Tužilaštva u Prijedoru. Arhiv

A. Č.

2.10.2022

Po nalogu Tužilaštva BiH i Tužilaštva u Prijedoru slobode je lišeno pet osoba zbog izbornih nezakonitosti u izbornoj jedinici Bosanski Novi.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić u koordinaciji sa glavnim tužiocem OJT Prijedor Mladenom Mitrovićem, dao je naredbu MUP-u RS za lišenje slobode 5 osumnjičenih osoba, koje su identifikovane kao povezane sa nezakonitostima u vezi izborne procedure, odnosno donošenjem velike količine popunjenih izbornih listića, na biračko mjesto.

S obzirom da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na nivou države Bosne i Hercegovine, kao i entiteta, koordinirano su djelovali Tužilaštvo BiH i OJT Prijedor.

U zajedničkim aktivnostima dogovoreno je da će osobe koje su lišene slobode u zakonskom roku biti predate Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. U koordinaciji sa Centralnom izbornom komisijom, bit će dogovorene potrebne aktivnosti kako bi se na navedenom biralištu relizovao zakonit izborni proces.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.