DRAGAN BURSAĆ

"Samo Sebija može biti novi lider SDA"

Oni nemaju nikog drugog na liderskoj poziciji, istakao je

Sebija Izetbegović. SDA

H. J. I.

3.10.2022

Kolumnista Dragan Bursać je gostujući u programu N1 komentarisao najnovije rezultate Općih izbora u BiH. Za Bursaća je pobjeda Dodika, prema najnovijim rezultatima, zapravo poraz službenog Beograda koji je, kako ističe, podržao Dodikovu protivkandidatkinju Jelenu Trivić. 

Također, Bursać je komentarisao i poraz Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH. 


SDA je stranka jednog čovjeka

Bursać je na početku prvo kritikovao članove Centralne izborne komisije BiH.

- Ljudi imaju posao jednom u dvije odnosno četiri godine i odluče da idu da spavaju, odu da spavaju tako što kažu da njegova konkurentkinja vodi sa sedam hiljada glasova razlike i spavaju jer je san najbitniji i onda se probude i neće biti press konferencije. Ja imam četiri para podočnjaka i nisam dočekao njihove rezultate - pojasnio je Bursać.


Bursać: SDA je partija jednog čovjeka. Printscreen

Kada je riječ o SDA i porazu Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH on tvrdi da je SDA partija jednog čovjeka.

- Ako se Sebija ne kandiduje za predsjednicu SDA ostat će gospodin Izetbegović, ja ne znam želi li on ostane tu uopšte jer oni nemaju nikog drugog na liderskoj poziciji - naveo je Bursać.


Milorad Dodik je bliži Putinu nego Vučić

Pobjeda Dodika, prema podacima Centralne izborne komisije BiH ima više poruka, naveo je Bursać.

- Uspio je da pobijedi i Vučićev režim u Beogradu koji je bio naklonjen opoziciji u RS i što je bitnije njegova fotografija sa agresorom Putinom dominantnija od fotografija opozicije sa Vučićem - kazao je Bursać.

On je također naveo da je Aleksandar Vučić i njegovi mediji koje kontroliše podržavali opoziciju.

- Milorad Dodik je bliži Putinu nego Vučić, uspio je da se otrgne i uspio je da produži karijeru i politički život. On će se pitati u odnosima sa Srbijom - istakao je Bursać.

Izmjene Izbornog zakona BiH koje je sinoć nametnuo visoki predstavnik Bursać je pojednostavio da će biti očigledno da se bez HDZ-a ne može, što je svođenje jednog naroda na jednakost jednoj stranci za Bursaća, neprihvatljivo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.