PREDSJEDNIK NIP-A

Konaković odgovorio na prozivke iz SDA: Digli su na mene kuku i motiku, ima li Izetbegović tajni dogovor s Dodikom?

Ja živim u nadi da su samo nesposobni, da nisu izdali i trgovali, napisao je Konaković

Konaković: Morat će odgovoriti nekad, jel’ dogovor ili je sve ovo zbog minder politike koja dalje od svog nosa ne vidi.. Pixsell

E. Ć.

9.10.2022

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković se oglasio na Facebooku, gdje je odgovorio na kritike koje su mu upućene.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Počelo je jutros tekstom režimskog novinara Avde Avdića na režimskom portalu Istraga.ba: "Izgubljena dvotrećinska većina u Vijeću naroda RS: Dodik ubuduće odlučuje šta je bošnjački vitalni nacionalni interes!"

Nastavila je SDA na press konferenciji:

"Imamo stare poznate diskriminacije i aparthejd koji žive Bošnjaci i Hrvati u Republici Srpskoj koje je visoki predstavnik ignorisao i fokusirao se samo na ono što je traženo apelacijom Ljubić. Ovom odlukom se izašlo u susret isključivo zahtjevima HDZ-a omogućivši im da budu nezaobilazan faktor u formiranju vlasti" - kaže Izetbegović.


Optužen da pogoduje HDZ-u

Kad sam tokom pregovora u Neumu vrisnuo da ne smijemo prepisati model Vijeća naroda u RS-u jer je to legitimacija politike koja bez ikakvih prava ostavlja Bošnjake, Hrvate i Ostale u RS-u, digli su na mene kuku i motiku, govorili da radim za HDZ i HNS.

Ja sam zapravo rekao samo ono što je ranije bio stav i SDA, ponavljali ga Salkić, Izetbegović i ostali zvaničnici.

Njima u tom momentu nije odgovarao ni sopstveni stav, trebalo je da prave kampanju, da skupe glasove, da napadnu političke rivale, jer je stranka važnija od naroda i države, o posljedicama nisu razmišljali, lažima su zasuli medijski prostor - napisao je Konaković.

Navodi da je hajku poveo novinar inicijala S.M.

- Direktno me optužio da pogodujem HDZ-u. Njegov ga urednik branio. Danas svi u isti glas ponavljaju to što sam govorio i što se nažalost dešava.


Zato je važno da idu

Pitao sam tad predsjednika SDA da li imaju tajni dogovor sa Dodikom pa ostavljaju bez zaštite Bosnjake, Hrvate i Ostale u manjem entitetu. Nije mi odgovorio. Morat će odgovoriti nekad, jel’ dogovor ili je sve ovo zbog minder politike koja dalje od svog nosa ne vidi.

Ja živim u nadi da su samo nesposobni, da nisu izdali i trgovali. Ne likujem danas, situacija nije dobra i posljedice njihovog političkog sljepila su bolne. Naknadna pamet nam ništa ne znači.

Zato je važno da idu, da dugo ništa ne procjenjuju i da ne donose odluke koje su važne za budućnost naše domovine. Iskreno se nadam da su samo neznalice - naveo je Konaković i u objavu na Facebook dodao hronologiju nekoliko fotografija i naslova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.