SLAVNI ITALIJANSKI KLUB

Atalantin kamp za mlade fudbalere iduće sedmice u Sarajevu

Bit će održan od 19. do 21. oktobra u centru "Safet Zajko“, a mlade bh. fudbalere vještinama ovog sporta učit će treneri ovog renomiranog italijanskog prvoligaša

Piše: N. Ć.

12.10.2022

S pres-konferencije. N. Ćorović

Italijanski fudbalski klub Atalanta iz Bergama iduće sedmice u Sarajevu će održati trodnevni kamp za djecu uzrasta od osam do 12 godina.

Kamp u organizaciji Intesa Sanpaolo Banke će biti održan od 19. do 21. oktobra u centru "Safet Zajko“, a mlade bh. fudbalere vještinama ovog sporta učit će treneri ovog renomiranog italijanskog prvoligaša.


Tri dana druženja i treniranja s vrhunskim trenerima

Kako je na današnjoj konferenciji za medije kazao izvršni direktor Intesa Sanpaolo Banke Marco Trevisan, na kampu će učestvovati 120 dječaka i djevojčica koje očekuje tri dana druženja i treniranja s vrhunskim trenerima iz Italije, prenosi Fena.

Na kampu će učestvovati djeca uposlenika i klijenata Intesa Sanpaolo Banke Banke, te štićenici SOS dječijih sela i Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave.

Ambasador Republike Italije u BiH Marco Di Ruzza ističe da je sport odlično sredstvo za prevazilaženje etničkih podjela i političkih prepreka, pogotovo u zemlji sa dosta ovakvih problema kao što je BiH. Naglasio je da upravo iz tog razloga Ambasada Italije pozdravlja i podržava projekte kao što je Atalantin kamp u Sarajevu.


Prenijeti iskustvo u BiH

Atalantin menadžer za aktivnosti mladih Stefano Bonacorso kazao je da ovaj klub ima mnogo uspjeha u radu s mladim nogometašima, te da ta iskustva žele prenijeti u BiH.

- Već 31 godinu radim u Atalanti na traženju, odabiru i radu s talentovanim fudbalerima. Mi ne odgajamo samo fudbalere, već i osobe. Pored sportskog asprekta mi gajimo i ostale vrijednosti koje čine dobrog čovjeka – rekao je Bonacorso.

Dodaje da će iduće sedmice treneri Atalante predstaviti svoj način rada, koji se zasniva na igri i zabavi, a igra i zabava stvaraju začarani krug koji djeci daje dodatnu motivaciju da treniraju i uče.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.