SARAJEVO

Svečanost povodom 27. godišnjice: "Dnevni avaz" je uvijek uz BiH i građane

Dodijeljene su nagrade uredniku, novinaru, mladom novinaru i fotoreporteru godine

Piše: A. Č.

15.10.2022

Tradicionalna svečanost u hotelu „Radon Plaza“ - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Najutjecajniji i najčitaniji bosanskohercegovački list „Dnevni avaz“ uz svoje je čitaoce već 27 godina. 

Tim povodom održana je tradicionalna svečanost koja je upriličena večeras u hotelu "Radon Plaza" u Sarajevu, a prisustvovali su joj uposlenici najtiražnijeg i najutjecajnijeg medija u BiH. 

Dodijeljene su nagrade uredniku, novinaru, mladom novinaru i fotoreporteru godine. Također, dodijeljena su i priznanja za 25, 20, 15 i 10 godina rada. 

Tačne informacije

Borka Cerić proglašena je za urednicu godine zbog svog predanog angažmana u rubrici Crna hronika. Rođena je 19. jula 1960. godine u Tuzli. Novinarstvom se bavi dvije decenije, prvo u “Večernjim novinama”, a potom od 1999. u “Dnevnom avazu”. Za svoj rad ranije je dobila priznanje za najboljeg urednika 2014., a kao novinarki joj je uručeno i specijalno priznanje. Pratila je neke od najvećih sudskih procesa organiziranog kriminala u našoj državi. Istaknula se istraživačkim pričama u rubrici Crna hronika.

Novinar godine je Alen Bajramović. Član je Unutrašnjopolitičke rubrike “Dnevnog avaza” skoro 25 godina. Rođen je 16. septembra 1974. u Minhenu. Nagrada mu je dodijeljena zbog izuzetnog novinarskog angažmana.

Predan rad

Za mladog novinara izabran je Sedin Spahić, koji se iskazao aktivnim i zanimljivim izvještavanjem. Rođen je 5. avgusta 1996. u Tešnju, a dio “Avazove” porodice je od januara ove godine.

Urednički kolegij je odlučio da se nagrada “Dopisnik godine” dodijeli Ahmedu Bešiću iz Tuzle. On se iskazao svojom predanim i vrijednim angažmanom.

Članom kolektiva „Dnevnog avaza“ postao je prošle godine.

Specijalne nagrade

Specijalna priznanja ove godine pripala su Goranu Šumaru, Almiru Hodžiću i Adnanu Mulaliću.

Goran Šumar dugogodišnji je urednik sportske rubrike „Dnevnog avaza“. Vrijedno prati sva dešavanja na sportskoj sceni, kako domaćoj tako i stranoj. Također, svoje iskustvo i znanje rado prenosi mlađim generacijama.

Adnan Mulalić u „Avazu“ radi od prvog broja, tačnije 2. oktobra 1995. godine. Prije obavljanja funkcije sekretara, na kojoj je i danas, više od sedam godina radio je kao urednik u Dopisničkoj rubrici.

Almir Hodžić dugogodišnji je uposlenik „Avaza“. Dio je DTP-a već 25 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.