FEDERALNI MINISTAR

Čampara: MUP KS radi posao profesionalno, razumijemo nervozu Dodika

Razumijemo i političku potrebu da reaguje na svaki navod koji dobije bez da ga provjerava jer ozbiljno mu je ugrožena pozicija, kazao je

Aljoša Čampara pohvalio rad MUP-a KS. FACEBOOK

S. S.

17.10.2022

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara poručio je na društvenim mrežama da uprava policije MUP-a KS svoj posao obavlja profesionalno.

- Rade na rasvjetljavanju slučajeva kriminala, ubistava, narkomafije u saradnji sa najjačim policijskim i istražnim agencijama svijeta jer su upravo u njima prepoznali vrijednog, profesionalnog partnera, partnera koji ne trguje informacijama i čiji cilj je isti kao njihov - naveo je Čampara.

Van pritiska i manipulacija

Dodao je da se bez zadrške obračunavaju i sa kriminalcima u svojim redovima.

- Nervozu Milorada Dodika razumijemo. Razumijemo i političku potrebu da reaguje na svaki navod koji dobije bez da ga provjerava jer ozbiljno mu je ugrožena pozicija. Ipak, kao što uvijek govorim, ponavljam i u ovom konkretnom slučaju, policiju bilo kojeg entiteta treba ostaviti izvan političkih igara, pritisaka i manipulacija - poručio je.

Neopterećeni politikom

Mišljenja je da samo takva policija, neopterećena politikom može ozbiljno služiti svojim građanima i štiti ih.

- Pozdravljam profesionalan rad pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na čelu sa policijskim komesarom Nusretom Selimovićem - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.