MEĐUGORJE

Oko 50 osoba godišnje se liječi od ovisnosti o drogi, kocki, alkoholu, internetu

Mario ističe kako svaki korisnik uvijek može otići i vratiti se, jer se program zasniva isključivo na dobroj volji

Mario se ovdje liječio tri godine, nakon čega se i sam zaposlio kao voditelj Zajednice. Fena

A. Č. / Fena

30.10.2022

Od ovisnosti o drogi, kocki, internetu, alkoholu u Zajednici Milosrdni otac iz Međugorja godišnje se liječi 50-ak osoba. Riječ je o rehabilitacijskom središtu koje prima isključivo osobe muškog spola koje dragovoljno žele pristupiti liječenju od bilo kojeg oblika ovisnosti, a poglavito od ovisnosti od droge i alkohola.

Mario se ovdje liječio tri godine, nakon čega se i sam zaposlio kao voditelj Zajednice, a za Fenu je kazao kako je svaki dan proveden u rehabilitaciji od velikog značaja jer je spašen njegov život, ali i život njegove obitelji.

- Ovdje dolaze ovisnici o drogi, kocki, internetu.. Prvi put kada momak dođe dobije 'anđela čuvara' koji ga uči sve, kako ponovno živjeti, kako se ponašati, kako moliti. Nauči ga kako će funkcionirati sam. Molitva je na prvom mjestu, kao i međusobna komunikacija te podjela – otkrio je Mario.

Kaže kako godinu i pol dana nakon rehabilitacije slijedi provjera od 15 dana kada svaki korisnik ide kući.

- Vani možeš raditi sve po izboru, Zajednica je u kontaktu s tvojima, a netko te uvijek prati. Tih petnaest dana ćeš biti onakav kakav treba i onda se vratiš, jer kada vidiš koliki si učinak postigao želiš se vratiti i nastaviti raditi na sebi. Nakon toga slijedi razdoblje od godinu dana i druga provjera – pojasnio je on.

Mario ističe kako svaki korisnik uvijek može otići i vratiti se, jer se program zasniva isključivo na dobroj volji.

- Nakon dvije i pol godine kada sam otišao doma, vidio sam što je Zajednica napravila od mog života i moje obitelji. Vratio sam se da upotpunim program od tri godine. Sada sam tu zaposlen i pomažem ostalima, jer sam se i sam spasio i vratio svojim roditeljima, ženi i djeci – dodao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.