ZAVRŠEN SKUP U BANJA LUCI

Opozicija pročitala zahtjeve: Promjena uređivačke politike i ostavka direktora i urednika RTRS-a

Vukanović je pozvao građane da se ne predaju i da ne klonu duhom

A. Č. / Anadolija

2.11.2022

Predstavnici opozicionih stranka podnijeli su Tužilaštvu BiH krivične prijave - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Opozicioni protest održan je večeras ispred zgrade RTRS-a u Banja Luci. Najavljeno je još protesta, a među zahtjevima je zatraženo da rukovodstvo RTRS podnese ostavku i promijeni uređivačku politiku.

Nebojša Vukanović je na kraju pročitao zahtjeve da RTRS promijeni uređivačku politiku i da direktor i urednici podnesu ostavku.

Nebojša Vukanović iz Liste za pravdu i red na kraju skupa je rekao da neće prestati dok ne dobiju odgovor pravosuđa šta je sa krivičnim prijavama koje su predali tužilaštvima po osnovu izbornih nepravilnosti. Istakao je da je drugi zahtjev da RTRS napokon počne da objektivno izvještava i prestane sa jezikom mržnje, kao i da direktorica i urednici informativnog programa ove televizije podnesu ostavke.

Vukanović je pozvao građane da se ne predaju i da ne klonu duhom.


Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, rekao je da su došli da poruče "režimskoj televiziji koja etiketira svakog ko je kritičar vlasti" da je dosta i da će doći ponovo.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a u obraćanju okupljenima rekao je da su došli da podrže ono što je prava istina, a to je da je Jelena Trivić, kandidatkinja PDP za predsjednicu RS-a pobijedila na opštim izborima.

- Nećemo stati, nećemo odustati i ostaćemo uz našu Jelenu Trivić - rekao je on i dodao da će tražiti da se utvrdi odgovornost svakog u "lancu organizovane izborne krađe".


Jelena Trivić je poručila da neće priznati izbornu krađu, i da iako su neke od institucija već donijele odluke postoji još institucija kojima će se obratiti.

- Spremni smo na sve vidove demokratske i ustavne borbe - naglasila je ona.

PDP i Jelena Trivić u izbornoj noći proglasili su pobjedu nad protivkandidatom iz SNSD-a Miloradom Dodikom. Kasnije je pobjedu proglasio i Dodik, a prema rezultatima izbora on je dobio veći broj glasova.

Opozicione stranke su u Banjaluci u dva navrata u oktobru održale i proteste zbog sumnje u rezultat izbora održanih 2. oktobra, ukazujući na mogućnost izborne krađe.

Predstavnici opozicionih stranka podnijeli su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivične prijave protiv više stotina lica zbog krivičnog djela izborne krađe.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je donijela odluku o potvrđivanju rezultata opštih izbora u BiH održanih 2. oktobra 2022. godine, nakon što je konstatovano da je Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbacilo sve žalbe političkih subjekata u vezi s rezultatima izbora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.