DIREKTOR AUTOCESTA FBIH

Elmedin Voloder za "Avaz": Nisam u organima stranke, niti znam šta znači to lobiranje

Voloder kaže da organi stranke vjerovatno rade svoj posao, a da on u SDA nema nikakvu funkciju niti ovlasti

Voloder: Moj posao je da pravimo autoceste. AUTOCESTE FBIH

A. Bajramović

7.11.2022

Ne znam odakle Elmedinu Konakoviću ta informacija, jer ja imam previše posla da bih se bavio time, kazao je za "Avaz" direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder, odgovarajući na optužbe predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića. 

Podsjetimo, Konaković je na društvenim mrežama saopćio da „tajkuni režima“ zovu zastupnike kako bi okupili većinu u Domu naroda FBiH.

- Federalni premijer koristi svoju funkciju i vrši pritisak na zastupnike, nudi i obećava, u ekipi za “lobiranje” su još Voloder i Branković – ustvrdio je Konaković.


Voloder kaže da organi stranke vjerovatno rade svoj posao, a da on u SDA nema nikakvu funkciju niti ovlasti.

- To je meni neko sinoć poslao. Ja jesam u stranci, ispred stranke sam ovdje i postavljen i trudim se da svoj posao radim maksimalno kvalitetno. Nisam u organima stranke, niti imam zaduženja od stranke da se bavim time uopće, niti znam šta znači to lobiranje. Ja sam došao iz privatne firme ovdje. 

Puno je nervoze trenutno. Jesam sa Nerminom Nikšićem popio kafu u Konjicu prije 15 – 20 dana, pošto se s njim znam od ranije. Znam se i sa Dinom Konakovićem. Međutim, moj posao je da pravimo autoceste i ove sedmice potpisujemo ugovor za dionicu od Doboja do Žepča i isključivo se time bavim – ističe Voloder.

Dodaje da federalni premijer Fadil Novalić, kao član kadrovske komisije SDA, te Nedžad Branković, kao član Predsjedništva SDA, možda mogu biti zaduženi za razgovore sa drugim strankama, a da se on bavi isključivo svojim poslom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.