SARAJEVO

Džaferović primio akreditivno pismo ambasadora Mongolije za BiH

Tokom susreta je rečeno da je potrebno ojačati diplomatsku i ekonomsku saradnju i ugovorno regulisati i ojačati međusobne odnose

Ove godine se obilježava 30. godina diplomatskih odnosa. Predsjedništvo BiH

H. J. I.

7.11.2022

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Mongolije za BiH sa sjedištem u Beču Čenga Mijidorja (Tsengega Mijiddorja).

Na početku ceremonije predaje akreditiva ambasador Mijidorj je prenio pozdrave predsjednika Mongolije Kurelsukha Ukhnagina (Khurelsukh Ukhnaagiin) građanima i vlastima Bosne i Hercegovine.

Ambasador je kazao da će Mongolija i Bosna i Hercegovina sljedeće godine obilježiti 30. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa i izrazio je uvjerenje da će ova godišnjica biti važna prilika za unapređenje bilateralnih odnosa. Tokom susreta je rečeno da je potrebno ojačati diplomatsku i ekonomsku saradnju i ugovorno regulisati i ojačati međusobne odnose.


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je kazao da je Bosna i Hercegovina zainteresоvana ojačati saradnju sa Mongolijom, posebno imajući u vidu da je Mongolija velika zemlja koja je na strateški dobrom mjestu i izrazio nadu da će se buduća saradnja unaprijediti na obostrano zadovoljstvo.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je poželio uspješnu diplomatsku misiju novoimenovanom ambasadoru Mongolije i u svoje ime, te u ime Predsjedništva BiH, pozdravio predsjednika Mongolije  Kurelsukha Ukhnagina.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.