BIO NA POTJERNICI

Sky mafija: U Njemačkoj uhapšen član narkobande Bojana Cvijetića, povezan sa "škaljarcima"

Finansijskom istragom utvrđeno je da je Cvijetićeva grupa od 2018. godine do danas na švercu kokaina i marihuane zaradila više od 11 miliona KM. Sud BiH im je blokirao deset miliona KM

Bojan Cvijetić. Avaz

Piše: M. Aš.

8.11.2022

Tužilaštvo BiH danas je zajedno sa partnerskim institucijama u SR Njemačkoj, koordiniralo aktivnosti povezane sa hapšenjem osumnjičenog Milivoja Todorović (1975.) iz Bijeljine, koji je uhapšen u Frankfurtu na temelju potjernice bh.pravosuđa.

Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narko–kartela, povezan sa takozvanim "Škaljarskim klanom", uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu Zapadnog Balkana.


Prije godinu uhapšen u predmetu "Transporter"

U okviru predmeta sa dešifrovanim Sky i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, ovaj osumnjičeni identificiran je kao pripadnik organizirane kriminalne skupine, koji se uglavnom nalazi u inostranstvu, gdje koordinira rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga.

Portal "Avaza" saznaje da je riječ o članu narkobande Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića, koji je prije godinu uhapšen u predmetu "Transporter"


Cvijetić i njegova narkogrupa osumnjičeni su za promet narkotika – kokaina i marihuane iz Nizozemske u BiH, a zatim dalje u zemlje EU.

Finansijskom istragom utvrđeno je da je Cvijetićeva grupa od 2018. godine do danas na švercu kokaina i marihuane zaradila više od 11 miliona KM. Sud BiH im je blokirao deset miliona KM.

Uskoro će biti podignuta optužnica Tužilaštva BiH protiv narkogrupe koja je raskrinkana dešifriranjem aplikacije Sky, koju su imali instaliranu na svojim mobilnim uređajima.


Imali pomagače

Saznajemo da će optužnica biti podignuta protiv ukupno 11 osoba, ali, kako stvari stoje, proširena i u odnosu na Elvisa Keljmendija te članove njegove grupe koji su uhapšeni u akciji „Rez“, s obzirom na to da su usko sarađivali s uhapšenim narkodilerom Aleksandrom Nikolićem.

Tužilaštvo BiH vjeruje da je Cvijetićeva grupa, u kojoj su bili i Petar Dukić, Saša Rađević, Mladen Milovanović, Ivan Jurić, Dragan Kresojević, imala pomagače u državnim i policijskim strukturama, o čemu svjedoče poruke koje su dobili od Europola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.