BUDIMO HUMANI

Udruženje Pomozi.ba ponovo pokrenulo apel za Minu iz Srebrenice koja ima tumor na mozgu

Ostao je isti humanitarni broj 17042, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH

Zuhrić: Došlo je do komplikacija i hitno je ponovo izmještena u Tursku. Pomozi.ba

A. Č.

10.11.2022

Udruženje Pomozi.ba ponovo je pokrenulo apel za Minu Zuhrić iz Srebrenice koja boluje od tumora na mozgu. Ostao je isti humanitarni broj 17042, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Minin tumor na mozgu je odstranjen, ali ne i sjećanja na ratne godine i njen bijeg iz Srebrenice sa četiri kćerkice, od kojih je najmlađa Admina imala samo četiri mjeseca, Aida 5 godina, Mirsada 7 i najstarija Mirnesa 8 godina.


Nenadani gost

Sjeća se Mina i supruga Adema kojeg je posljednji put vidjela te kobne '95. godine kada su se nakon tri godine provedene u šumi rastali i nikada više sastali.

Ostala je željna svog Adema kao i njene kćerkice koje se ni ne sjećaju toplog očevog zagrljaja. Sve je mutno u njihovim sjećanjima, samo je uvijek intenzivna bol u srcu na sam spomen njegovog imena.

Nadala se Mina i njene kćerkice kada nakon određenog vremena do njih nije došla vijest o njegovoj smrti da je živ i da će im doći. 

Sve dok jednog dana nije došao nenadani gost na vrata s viješću da su pronašli samo jednu Ademovu kost koju su prije nekoliko godina ukopali na kolektivnoj dženazi u Potočarima.


Kako pomoći

Krvarilo je i tada kao i danas srce ove drage žene, a tugu u očima nikad nije uspijevala sakriti. Čak i onda kada su djeca odrasla i kada je mislila da dolaze bolji dani za nju i porodicu život je ponovo zadao udarac Mini. Ona saznaje tužnu vijest da ima tumor na mozgu.

Za njen operativni zahvat odstranjenja tumora klinici u Turskoj Pomozi.ba organizacija uplatila je iznos od 48.779,86 KM koji je prikupljen prvim apelom. Međutim kada se Mina vratila u Bosnu došlo je do komplikacija i hitno je ponovo izmještena u Tursku te je ostao dug prema klinici u iznosu od 13.185,00 eura koje Pomozi.ba sada želi prikupiti.

Mini osim poziva na broj 17042 možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih transakcijskih računa Pomozi.ba organizacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.