OTVOREN DO 20. NOVEMBRA

OHR raspisao konkurs za prijem pripravnika

Pripravnici bi radili na pozicijama arhivskog pomoćnika, prevodioca za njemački jezik, pomoćnika za politiku, IT asistenta, prevodioca za engleski jezik, press asistenta i kabinet asistenta u Sarajevu te pomoćnika za politiku u Banjoj Luci

Na konkurs se mogu prijaviti studenti. Armin Durgut / Pixsell

H. J. I.

18.11.2022

Ured visokog predstavnika (OHR) raspisao je konkurs za prijem pripravnika na više različitih pozicija. Konkurs je otvoren do 20. novembra a pripravnički rad neće biti plaćen (volonterski rad). 

Pripravnici bi radili na pozicijama arhivskog pomoćnika, prevodioca za njemački jezik, pomoćnika za politiku, IT asistenta, prevodioca za engleski jezik, press asistenta i kabinet asistenta u Sarajevu te pomoćnika za politiku u Banjoj Luci.

Program pripravništva (internship) otvoren je za domaće i strane studente i/ili mlade diplomce (do 26 godina), koji ispunjavaju pojedinačne profesionalne uslove konkursa i imaju odlična akademska postignuća. Detalje o uslovima potrebnim za svaku poziciju pojedinačno možete na stranici OHR-a.


Naglašavaju da je stažiranje neplaćeno i da traje maksimalno pola godine. Radna mjesta mogu biti sa punim ili skraćenim radnim vremenom.

Navode da zainteresovani kandidati svoje prijave sa propratnim pismom na engleskom jeziku mogu poslati na [email protected]. Ističu da bi poželjno bilo dostaviti i pismo preporuke od profesora ili bivših poslodavaca.

Nakon isteka perioda pripravničkog staža, OHR će izabranim kandidatima dodijeliti uvjerenje o periodu, poziciji i odjelu u kojem su obavljali posao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.