BANJA LUKA

Nastavak sjednice NSRS: Danas izbor delegata u Vijeće naroda RS

Zastupnici su na jučerašnjoj sjednici NSRS izabrali delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, četiri iz SNSD-a i jednog iz SDS-a

Sa sjednice NSRS. Srna

H. J. I.

2.12.2022

Kolegijum NSRS-a danas će utvrditi prijedlog dnevnog reda i termin održavanja nove posebne sjednice entitetskog parlamenta, na kojoj bi poslanici trebalo da razmatraju izbor delegata u Vijeće naroda RS. 

Ova tačka povučena je sa dnevnog reda jučerašnje posebne sjednice NSRS-a jer je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ranije izdala saopštenje u kojem je rečeno da rok za žalbu na izbor delegata ističe u noći sa četvrtka na petak. 


- Centralna izborna komisija BiH je saopštila da rok, da bi bila pravosnažna odluka o listama u Vijeće naroda, ističe u ponoć, iako su liste Skupštine na vrijeme dostavljene - rekao je predsjednik NSRS Nenad Stevandić i dodao da će posebna sjednica o izboru delegata za Vijeće naroda biti najvjerovatnije održana danas, nakon isteka tog roka.

Zastupnici su na jučerašnjoj sjednici NSRS izabrali delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, četiri iz SNSD-a i jednog iz SDS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.