UBLAŽENE MJERE

"Avaz" saznaje: Elvisu Keljmendiju ukinut kućni pritvor!

Osumnjičeni za organizirani kriminal koji je u julu uhapšen po naredbi Tužilaštva BiH zbog nezodvoljenog prometa narkoticima

Piše: M. Aš.

12.12.2022

Keljmendi s Mirzom Hatićem. Screenshot

Sud BiH ublažio je mjere zabrane osumnjičenom Elvisu Keljmendiju, saznaje portal "Avaza".

Osumnjičeni za organizirani kriminal koji je u julu uhapšen po naredbi Tužilaštva BiH zbog nezodvoljenog prometa narkoticima u akciji kodnog naziva "Rez", odlukom tužioca pušten je na slobodu iz Vojkovića prije dva mjeseca.

Tada su mu određene mjere zabrane, tačnije pušten je u kućni pritvor. Keljmendi je tada pušten, kako smo i objavili jer je pristao na saradnju s Tužilaštvom BiH.

Tužilaštvo BiH ima dokaze da je ova grupa, u kojoj su bili i Ajlin Ahmić, Anel Sejfović, Adi Nukić, koristila Sky aplikaciju kako bi, putem zaštićenih poruka, obavljala nezakonit promet narkotika, među kojima je i kokain.

Međutim, nakon dva mjeseca kućnog pritvora on mu je ukinut.

- Mjere zabrane u odnosu na Elvisa Kelmendija su ublažene rješenjem Suda od 8.12.2022., na način da je mjera zabrane napuštanja boravišta ublažena na način da je osumnjičenom dozvoljeno kretanje na području opštine Ilidža, da mu je određena mjera obaveznog povremenog javljanja državnom organu na način da se osumnjičeni Elvis Kelmendi obavezuje da se javlja dva puta sedmično na dane – utorak i petak, u periodu od 08:00 do 16:00 sati u Policijsku upravu Ilidža - rečeno je za portal "Avaza" iz Suda BiH.

Mirza Hatić je na TikToku objavio fotografiju s Elvisom Keljmendijem. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.