PREZENTIRAO LJEPOTE BIH

Đapo se susrela s Robertom Dacešinom: Čestitke na velikom uspjehu

Video autora Roberta Dacešina je glasovima gledatelja proglašen najboljim, a takmičenje na svjetskom nivou organizirao je Međunarodni komitet turističkog filma

Edita Đapo i Robert Dacešin. Vlada FBiH

A. K.

13.12.2022

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas se susrela s bosanskohercegovačkim putopiscem i blogerom Robertom Dacešinom, čiji je video pod nazivom “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija u svijetu” proglašen najboljim turističkim videom na svijetu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Ministrica Đapo je, u svoje i uime Ministarstva, čestitala Dacešinu ovaj veliki uspjeh, koji je na najbolji mogući način svijetu prezentirao turističke potencijale i ljepote naše države. Uz ohrabrenje da nastavi s projektima promocije Bosne i Hercegovine, ministrica Đapo je bh. blogeru i putopiscu uručila i simboličan poklon.

- Našoj državi i njenim prirodnim i kulturno-historijskim bogatstvima neophodan je svaki oblik promocije. Zato iznimno cijenimo uspjeh gospodina Dacešina, koji je naše potencijale pokazao na svjetskoj pozornici. Stoga smatram da Dacešin, ali i svaki drugi entuzijasta koji doprinosi razvoju turizma u BiH, treba biti prioritet i državnih institucija u smislu podrške njihovim projektima – naglasila je ministrica Đapo.


Video autora Roberta Dacešina je glasovima gledatelja proglašen najboljim, a takmičenje na svjetskom nivou organizirao je Međunarodni komitet turističkog filma.

Dacešin je zahvalio ministrici Đapo na prijemu. Naglasio je da je video dobio 56.914 glasova iz 74 zemlje, što je najviše u historiji ovog takmičenja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.