U ZGRADI PS BIH

"Avaz" na licu mjesta: Čović organizirao tradicionalni svečani božićni prijem

Evropska budućnost je nadohvat ruke, zaključio je Čović

Piše: A. Kukić

15.12.2022

Sa tradicionalnog božičnog prijema - Avaz
Sa tradicionalnog božičnog prijema - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Konaković i Čović na prijemu - Avaz
+18

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović u zgradi Parlamentarne skupštine BiH organizirao je tradicionalni svečani božićni prijem. 

Prijemu su prisustvovali predsjednik SNSD-a i predsjednik RS Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, šef Delegacije EU u BiH Johan Satler (Johann Sattler), Borjana Krišto, Elmedin Konaković, Nermin Nikšić...  Prisutnima se na početku obratio domaćin, lider HDZ-a Dragan Čović. 

Dragi Mile i Neka, dobrodošli. Okupili smo se da obilježimo najradosniji katolički blagdan - rekao je na početku obraćanja. 

Osvrnuo se i na potpisani sporazum o formiranju državne vlasti. 




Sa večerašnjeg prijema - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

- I danas svi mi imamo rane prema kojima se moramo odnositi sa pažnjom. Ono što svi moramo je vratiti narušeno povjerenje - poručio je Čović.

Pozvao je sve odgovorne političke predstavnike i urednike medija da zajedno "uložimo napor i transformiramo političku kulturu, u tome nam je veliko ohrabrenje kandidatski status koji je odobren od Evropskog vijeća".

- Evropska budućnost je nadohvat ruke - zaključio je Čović. Posebno se zahvalio Satleru, ali i Plenkoviću koji ih je nazvao neposredno pred potpisivanje sporazuma.


Sa večerašnjeg prijema - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.