TUŽILAŠTVO BIH

Potvrđena prva Sky optužnica u Bosni i Hercegovini

Tužilaštvo ističe da je podizanje i potvrđivanje optužnice u spomenutom predmetu, značajan korak u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, uz korištenje dokaza iz Sky i Anom aplikacija

Dalibor Railić se sumnjiči da je izdao nalog za ubistvo Radenka Bašića. RAS SRBIJA

A. Č.

16.12.2022

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zaprimilo je informaciju da je prva optužnica u kojoj su korišteni dokazi iz Sky i Anom aplikacija u predmetu  Dalibor Railić i drugi u cijelosti potvrđena, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Podsjećaju da će, zbog velikog interesiranja javnosti i medija, činjenični opis spomenute optužnice, u redigovanom formatu, ubrzo biti dostupan na web stranici Tužilaštva BiH.

Istovremeno, ističu da je podizanje i potvrđivanje optužnice u spomenutom predmetu, značajan korak u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, uz korištenje dokaza iz Sky i Anom aplikacija, dobijenih od partnerskih institucija zemalja Evropske unije i svijeta.

Kako se u saopćenju navodi, činjenični opis iz optužnice, redigovan u skladu sa smjernicama preporučenim od VSTV-a BiH, bit će dostupan na web stranici Tužilaštva BiH.


Dalibor Railić zvanog Dugi se sumnjiči da je izdao nalog za ubistvo policijskog inspektora iz Prijedora Radenka Bašića.

Railić je, zajedno s Veljkom Ugrenovićem i drugima koji su privođeni u policijskoj akciji „Storage 2“, osumnjičen i za krivična djela organizirani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.