NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Stara vlast primila još stotine uhljeba

Reprezentacija Argentine osvojila Svjetsko prventvo u fudbalu 2022.

Avaz.ba

19.12.2022

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Stara vlast primila još stotine uhljeba.

Dok se ne uspostavi nova vlast na nivou entiteta i države, odlazeća garnitura prijelazni period koristi da zaposli svoje kadrove, pa se užurbano u institucije nastoje utrpati partijski vojnici. U tekstu naše novinarke saznajte u kojim se to institucijama užurbano zapošljava.

Penzioneri u BiH su zaglavljeni između života i politike. Sramotno i ponižavajuće, riječi su koje se najčešće čuju u komentarima penzionera nakon što je Vlada FBiH njihova primanja povećala za mizernih 21 KM. Još od februara niko iz Vlade FBiH ne želi ni da ih primi i barem sasluša kako preživljavaju sa 424 KM u mjesecima kad je cijena mjesečne potrošačke korpe oko 3.000 KM.

Komentar dana "Najbolje ikada" napisao je Nermin Demirović u kojem govori o tome kako je Katar organizirao Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Ekonomistica Svetlana Cenić i Selvedin Šatorović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH za “Avaz” su komentirali odluku pojedinih poslanika da na odlasku zatraže “bijeli hljeb”. Nedvojbeno je da je “bijeli hljeb” prst u oko građanima.

U današnjem broju možete pročitati i zajedničku kolumnu Johana Satlera i Ferdinanda Koeniga koji govore o približavanju BiH Evropskoj uniji, a nakon što je naša zemlja dobila kandidatski status.

Ličnost dana je Lionel Skaloni, selektor reprezentacije Argentine koju je odveo na tron svijeta.

Na stranicama Globusa možete pročitati o novim događajima na Kosovu gdje se situacija ne smiruje.

Dok zračna luka u Tuzli bilježi historijske rezultate na sceni je sunovrat Aerodroma Mostar.

Jevreji obilježavaju praznik svjetlosti. Hanuka podsjeća na slobodu kojoj čovjek stalno teži, kazao je za ”Avaz” Eli Tauber, savjetnik za kulturu Jevrejske zajednice u BiH.

Na stranama sarajevske hronike možete čitati o skandaloznom slučaju pravosnažno osuđenog nastavnika pedofila Osnovne škole “Grbavica I” , te se postavlja pitanje hoće li Samir Alihodžić i dalje raditi s djecom. Šta o tome kaže Saudin Sivro, a šta roditelji, zastupnici u Skupštini KS i ombudsman za ljuska prava.

U rubrici Staro Sarajevo arhitekta Mufid Garibija podsjeća kako se nekad u Sarajevu pripremalo za zimu.

Aplikacija Sky otkrila je novu grupu koja se bavila preprodajom droge. Pojedini članovi ove grupe marihuanu su nabavljali od zloglasnih “škaljaraca” iz Crne Gore.

Turistička zajednica Gračanice dobila je svoj suvenir, a turisti u drvenoj kutiji mogu pronaći historiju ovog grada.

Cijenjeni reditelj i producent  Ademir Kenović govorio je za “Avaz” o novim projektima, smrti glumca Davora Janjića kao i o današnjoj filmskoj produkciji.

Mesi i „Gaučosi“  u finalu savladali reprezentaciju Francuske. Donosimo detalje dramatične završnice Svjetskog prvenstva u fudbalu koje se održalo u Kataru.

U ovom broju na poklon dobivate prilog "Sport" u kojem možete pročitali priču o legendarnom bokseru Džejku La Moti, te razgovor s Harunom Hodžićem, mladim reprezentativcem BiH u rukometu kao i mnogo zanimljivih sportskih sadržaja.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.