"PRVAK SLOBODNIH IZBORA"

Koalicija "Pod lupom" heroj mjeseca Ambasade SAD

Standardne operativne procedure za izvještavanje njihovih promatrača poslužili su kao primjer nezavisnim posmatračima izbora u Gruziji, Kirgistanu, Sjevernoj Makedoniji i na Kosovu, naveli su iz Ambasade SAD

Koalicija "Pod lupom" heroj decembra. Facebook

H. J. I.

21.12.2022

Heroj mjeseca decembra Ambasade SAD je Koalicija "Pod lupom".

- "Pod lupom" je prvak slobodnih i poštenih izbora u BiH, gorljivo braneći političke slobode, poštene izborne procese, nepristrano prebrojavanje glasova i renomirane rezultate izbora u kojima je svaki glas bitan. Gotovo cijelo desetljeće, ova koalicija organizacija civilnog društva neumorno je radila na unapređenju demokratskog odlučivanja za slobodnu i poštenu BiH koju građani zaslužuju.

Tokom proteklih osam godina, "Pod lupom" je angažirala više od 150.000 građana BiH kako bi pomogli u unaprjeđenju izborne uprave, kao i preko 100 organizacija civilnog društva koje su služile kao nezavisni promatrači izbora. Dvadeset i šest njihovih preporuka za poboljšanje izbornih pravila i postupaka provele su relevantne institucije, a standardne operativne procedure za izvještavanje njihovih promatrača poslužili su kao primjer nezavisnim posmatračima izbora u Gruziji, Kirgistanu, Sjevernoj Makedoniji i na Kosovu - naveli su iz Ambasade SAD na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.