NAKON RAZVODA

Gdje je nestao Ćamil Humačkić, "najpoznatiji" zet?

Jasmina Izetbegović je u međuvremenu našla novog momka, Bakir Izetbegović je poražen na izborima, priča na kraju ipak ima hepiend

Piše: D.Hadžović

24.12.2022

Ćamil Humakčić: Nestašni mladoženja. Facebook

U avgustu 2021. centar Sarajeva bio je blokiran zbog uistinu jedinstvenog događaja. Ne, nije bio u pitanju dolazak Džoa Bajdena (Joe Biden) niti Pape, niti neka pobjednička vojna parada. Bilo je to nešto puno veće i sudbonosnije od toga – vladajuća dinastija udavala je svoju kćer.


Feudalno vjenčanje

Vjenčanju je, uz svu vodeću zelenu političku bulumentu, prisustvovao i turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan), a bračni par je, dakako šerijatski, vjenčao lično reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Razuman čovjek bi se upitao zbog čega su kćerke predsjednika stranaka toliko bitne da bi ih vjenčavao lično reis, kum im bio Erdoan i zbog njih se blokirao čitav grad. Cijelo vjenčanje je koštalo navodno “sitnicu” – oko milion maraka.

Ovom neviđenom bahatom demonstracijom sile i kičeraja bračni par s Poljina i formalno je potvrdio svoj feudalni duh i poslao jasnu poruku da članovi dinastije i potomci vrijede više od ostalih i ima da uživaju privilegije o kojima drugi mogu samo sanjati.

U svoj toj paradi anahronizma i kiča nekako se najmanje pažnje posvećivalo samom mladoženji, izvjesnom Ćamilu Humačkiću, mladom biznismenu koji je živio u Njemačkoj.

A upravo će Humakčić u dva-tri poteza simbolički potpuno srušiti lažni moral, lažnu vjeru i lažnu moć lažne dinastije s Poljina. Naime, svega nekoliko sati nakon što ga je reis vjenčao, a Erdoan mu učio Kur'an, Humačkić je odlučio da, zajedno sa svojim društvom, sve to zalije enormnim količinama alkohola, što je i objelodanjeno na društvenim mrežama.

No, ni tu nije bio kraj tegobama za dinastiju. Nekoliko dana nakon šerijatsko-feudalnog vjenčanja pojavile su se informacije da je Humakčić jedno vrijeme u Njemačkoj bio direktor ni manje ni više nego jednog bordela.


Povukao se

Dinastički brak pak nije izdržao ni godinu, s obzirom na to da su se Jasmina Izetbegović i Ćamil Humakčić razveli prije nekoliko mjeseci.

Vjerovatno suočen s neželjenim publicitetom, Humakčić se u međuvremenu izbrisao sa svih društvenih mreža i potpuno povukao iz javnosti. Vratio se, navodno, u Njemačku. S druge strane, Jasmina Izetbegović je u međuvremenu našla novog momka, a Bakir je poražen na izborima.

Priča na kraju ipak ima hepiend.


Bakirova država

Od kopije kičerajskih vjenčanja svjetskih monarhija ostali su alkohol, prostitucija i razvod. I dok Bakir Izetbegović pozira s četiri prsta, ne brine se za BiH dok god su džamije pune i javno agresivno promovira vjersku agendu, dotle njegovi vlastiti potomci i njihovi izabranici šalju jasnu poruku da ne žele takav način življenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.