PREDSJEDNIK RS

Dodik se oglasio: Neprihvatljivo stvaranje negativne atmosfere pred obilježavanje 9. januara

Defile će se ove godine, kako je najavljeno, održati u Istočnom Sarajevu što je izazvalo dodatne reakcije na obilježavanje neustavnog dana RS

Dodik: Centralna manifestacija i dalje u Banjoj Luci. Dejan Rakita / Pixsell

E. Ć.

26.12.2022

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik oglasio se na Twitteru gdje je napisao kako ne shvata čemu "negaitvna atmosfera" uoči obilježavanja neustavnog dana RS.

Defile će se ove godine, kako je najavljeno, održati u Istočnom Sarajevu što je izazvalo dodatne reakcije na obilježavanje neustavnog dana RS.

- Potpuno je neprihvatljivo stvaranje negativne atmosfere pred obilježavanje 9. januara, Dana Republike, da se nešto oduzima Banjoj Luci zato što je defile planiran u Istočnom Sarajevu - napisao je Dodik.

Dodik je naveo kako je centralna manifestacija i dalje u Banjoj Luci.

- Sasvim je opravdano da se defile, kao jedan dio manifestacije, organizuje i u našim drugim gradovima i općinama širom RS. Istočno Sarajevo je izabrano, kao prvo, zbog izuzetnog značaja koji ima u stvaranju RS. Narednih godina defilei će biti organizovani u drugim gradovima. Dok će Banja Luka biti domaćin povodom značajnih godišnjica, kao što će biti 35 godina RS - napisao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.