PREMIJER RS

Višković o ministrima koji su dali ostavke: Ovim smo pokazali da tražimo moralnu odgovornost

Osim Dade Dogana, ministar neće biti ni Dragoslav Kabić koji je bio osuđen zbog saobraćajne nesreće

Radovan Višković. Screenshot

Piše: A. K. / Glas Srpske

31.12.2022

Premijer Republike Srpske Radovan Višković potvrdio je da je Dado Dogan potpisao ostavku na mjesto ministra porodice, mladih i sporta. On je ranije osuđen na godinu dana zatvora zbog saobraćajne nesreće koju je skrivio.

Osim Dade Dogana, ministar neće biti ni Dragoslav Kabić koji je bio osuđen zbog saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.


- Ne želim da komentarišem sudbine ili dešavanja, jer se radi o saobraćajkama. To se ne može porediti sa teškim kriminalom. Svi učestvujemo u saobraćaju i svakome se može, ne daj bože, desiti takva sudbina. Za ta djela, s druge strane, postoji u zakonu odrednica da se nakon nekog vremena brišu iz evidencija, tako da ih možete provjeravati po svim službenim evidencijama i nikada to ne biste ni otkrili, jer su danas čisti, pred građanima, pred zakonom i institucijama. 

Pominjanjem toga su povrijeđene ponovo sve te porodice, a prema onome što sam saznao, majka nastradalog je u sudu tražila da taj počinilac ne bude kažnjen. Ko smo onda mi da poslije deset ili više godina tražimo neku odgovornost - rekao je Višković za "Glas Srpske".

Dodao je da želi istaknuti moralnu odgovornost koja do sada na ovim prostorima nije postojala.

- Ovim smo pokazali da tražimo i to i zato su zatražene ostavke, koje su podnesene i prihvaćen - naveo je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.