GORI TWITTER

Burne reakcije na društvenim mrežama nakon što je Dodik pozvao na proslavu neustavnog Dana RS

Dan RS praznik je u kojem učestvuju predstavnici legitimnih institucija RS, poručio je Dodik

H. J. I.

5.1.2023

Dodik: RS nema namjeru da mijenja svoje politike. Printscreen

Milorad Dodik, predsjednik RS, pozvao je sve građane manjeg bh. entiteta na proslavu 9. januara, neustavnog dana RS. 

- Dan RS praznik je u kojem učestvuju predstavnici legitimnih institucija RS. RS nema namjeru da mijenja svoje politike u vezi sa poštivanjem Ustava BiH, kojem ostaje privržena, kao i ostanku u BiH na bazi Ustava - napisao je Dodik na Twitteru. 


- Živjela RS, srećan joj Dan! RS živi godinama i decenijama više nego neke državne zajednice u prošlosti na ovim prostorima. Neustavna BiH nas ne zanima, pogotovo ona koju bi modelirale strane sudije Ustavnog suda BiH i lažni visoki predstavnik. Pozivam na razgovor i dogovor u BiH. Moramo vratiti na dnevni red sva pitanja koja su od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma postavljena na nakaradan način. To je pitanje koje mi postavljamo kao strana – rekao je Dodik Srni.

Reakcije na društvenim mrežama se ne stišavaju nakon Dodikovog poziva na proslavu neustavnog dana RS. 

"Kako ti napreduje gradnja po Novome Sadu lopovčino?", "Rahmetli RS, ako Bog da", "Treba staviti ponudu na stol Bosanskim Muslimanima, Hrvatima i dijelu MZ koji ih podržava: Ili povratak na stanje po Dejtonskom mirovnom sporazumu ili proglašenje pune nezavisnosti RS sa granicama prije potpisivanja DPA. To je glas srpskog naroda u BiH" su samo neki od komentara. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.