NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ne nasjedajmo na provokacije!

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara govorio o proslavi Dana RS. Ministar kazao kako nema saznanja da bi danas moglo doći do incidenata kada je u pitanju proslava ovog sramotnog dana

Avaz.ba

9.1.2023

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Ne nasjedajmo na provokacije!

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara govorio o proslavi Dana RS. Ministar kazao kako nema saznanja da bi danas moglo doći do incidenata kada je u pitanju proslava ovog sramotnog dana. 

CIK-u dostavljen nekompletan spisak novih ministara u Vijeću ministara BiH na provjeru. Za sada već pristigli prijedlozi HDZ-a i SNSD-a, međutim, i dalje se čekaju imena stranaka "osmorke".

Komentar dana "Neka prođe" napisao je Danijal Hadžović. Zašto danas ne treba nasjedati na provokacije i zašto bi i najmanji incident bio upravo ono što Dodik hoće s proslavom neustavnog Dana RS.

Buran vikend, manjinski partneri zarad ličnih foteljaških interesa počeli razbijati "osmorku". U javnost istupali s prljavim vešom i opanjkivanjem političkih partnera. Dinastija s Poljina ima razloga da zadovoljno trlja ruke.

Iz "Elektroprivrede BiH" za "Avaz" otkrivaju da struja u BiH neće poskupjeti. Imamo i sreću što je zima veoma blaga, tako da je potrošnja energenata manja.

Ličnost dana je Miralem Halilović, bh. kapiten koji je poslije skoro tri mjeseca pauze zbog povrede upisao dabl-dabl.

Uprkos "božićnom primirju", Rusi tvrde da su za vikend ubili više od 600 ukrajinskih vojnika. 

Premijer Kosova Albin Kurti poručio da nije davao nikakve garancije Beogradu i da neće biti hapšenja Srba.

Prijestonica BiH među najzagađenijim gradovima u svijetu, zrak u Sarajevu je opasan po životu. Doslovno svi građani Sarajeva su ugroženi.

Ne poštujemo svoju tradiciju, stećci, srednjovjekovni simbol Bosne, ugrađivani u temelje štala i kuća. Od propadanja zaštitu čeka više od 2.000 srednjovjekovnih spomenika.

Gazi Husrev-begova medresa obilježila skoro pola milenija neprekidnog rada. Ova ljepotica preživjela je političke sisteme, agresiju i ratove.


Osuđenik Denis Šabić poslao pismo iz tatvora. Tvrdi da mu je ubica Adi Jašarević sve napakovao. Dobio sedam godina zatvora nakon što je osuđen za saučesništvo u ubistvo 85-godišnjeg Abdulselmana Halapića, no tvrdi da su navodi o njegovom saučesništvu laž Jašarevića.

Tuzlanski aerodrom bilježi rekordne brojke, u decembru zabilježeno povećanje broja putnika od 104 posto.

Za "Dnevni avaz" govori Mahir Petrović iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja nakon nastupa u "Zvezdama Granda". Ovaj bivši sportista "skinuo" je crni pojas kako bi se mogao posvetiti pjevanju.

U današnjem "Dnevnom avazu" donosimo i specijalni prilog "Avaz sport".

Transfermarket ažurirao tržišne vrijednosti fudbalera u Premijer ligi BiH. Fudbaler Sarajeva Andrej Đokanović postao najvrijedniji fudbaler naše lige. Njegova vrijednost procjenjuje se na 900.000 eura. Na ovoj listi prestigao je Nemanju Bilbiju. Napadač Zrinjskog vrednovan je na 800.000 eura.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.