NAKON SASTANKA OSMORKE

Konaković o rukovodstvima sigurnosnih agencija: Ne znamo nijedno ime

Vratili smo taj balans u brojevima koji je prije ispregovaran sa 11 na 14

Konaković: Ne isključuje ljude iz stranke. Avaz

E. Ć.

13.1.2023

Nakon sastanka Osmorke medijima su se obratili predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković i lider Naše stranke Edin Forto.

Konaković je rekao da se ne zna nijedno ime koje će biti predložene za obnašanje čelnih pozicija unutar sigurnosnih agencija u BiH. Naveo je da je sinoć napravljen prvi draft Osmorke, HDZ-a i SNSD-a.

- Vratili smo taj balans u brojevima koji je prije ispregovaran sa 11 na 14. Sada tek unutar koalicije s naše strane kreću razgovori o imenima. Ovo što vidite u medijima su potpune špekulacije - rekao je Konaković.

Komentarišući nastavak politizacije sigurnosnih agencija iako su se ranije zalagali da na vodećim pozicijama ne budu osobe koje pripadaju političkim strankama.

- Nismo se samo zalagali - govori Konaković i dodaje:

- Mi smo to demonstrirali, depolitizaciju u obimu u kojem to nikad nije viđeno u BiH. U Kantonu Sarajevo smo vodili procese i imenovali veliki broj kadrova koji nisu članovi stranaka, čak neki nisu ni naši glasači. 

Ponekad unutar stranaka imamo kadrove, ljude koji su stručni i kompetetni i nisam ni za to da potpuno isključimo članove stranaka, ali naravno birati moralne, poštene i stručne ljude - istakao je Konaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.