NEPOKOLEBLJIVA PODRŠKA

Konaković i Marfi: SAD su dokazani prijatelj BiH

Razgovarali su i o integraciji BiH u euroatlantske institucije

Sa današnjeg sastanka. Twitter

H. J. I.

27.1.2023

Ambasador SAD u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy) sastao se danas sa novoizabranim ministrom vanjskih poslova Elmedinom Konakovićem. 

- Odličan sastanak sa novim ministrom vanjskih poslova Konakovićem. Razgovarali smo o nepokolebljivoj podršci Sjedinjenih Država suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine, kao i integraciji BiH u euroatlantske institucije.

Razgovarali smo i o snažnim bilateralnim odnosima naše dvije zemlje i našoj posvećenosti daljem jačanju i produbljivanju tih veza - saopćili su iz Ambasade SAD na Twitteru. 

Ambasador Marfi čestitao je ministru na uspješnim pregovorima poželjevši mu i kao ministru mnogo uspjeha u budućem radu. Istakao je još jednom da su SAD dokazani prijatelji Bosne i Hercegovine, te da će svakako nastaviti sa davanjem svoje podrške u izgradnji demokratske i prosperitetne budućnosti.

Ministar Konaković se zahvalio ambasadoru istakavši da smo u BiH svakako svjesni važnosti pomoći SAD kako BiH tako i regionu, te da svakako želimo nastaviti graditi partnerski odnos sa Vašingtonom. Ono što je BiH potrebno je prijateljska podrška SAD u procesu jačanju regionalne saradnje kako bi kroz taj proces osigurali građanima pozitivne promjene u budućnosti.


Sa današnjeg sastanka. MVP

Zamjenik Brkić se osvrnuo na važnost jačanja dobro organizirane državne strukture gdje pomoć i partnerstvo sa SAD itekako mnogo znači.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.