ZASTUPNICA NIP-A

Karamehić-Abazović: SDP ima razlog da ne bude zadovoljan

Mi smo na ustupke navikli. Ne smatramo ih ustupcima, nego saradnjom s našim partnerima, kaže Karamehić-Abazović

Mia Karamehić-Abazović. Narod i pravda

Danijal Hadzovic

30.1.2023

Glasanje u Parlamentu FBiH za izbor delegata u Dom naroda BiH izazvalo je veliku buru unutar stranaka osmorke, tačnije SDP-a kao najjače članice, s obzirom da je ova partija ostala bez i jednog delegata na državnom nivou. Zbog ovoga su se pojavile špekulacije da bi SDP mogao čak napustiti osmorku. 

Validni argumenti

Da li se osmorka raspada, gostujući u jutarnjem programu BHT-a prokomentirala je Mia Abazović-Karamehić, zastupnica NIP-a u državnom parlamentu.

- Kolege iz SDP-a svakako imaju validne argumente i razlog da ne budu zadovoljni sa stvarima koje su se dešavale vezano za izbor u Dom naroda. Ja mogu da ih razumijem - kazala je Karamehić-Abazović.

Navikli na ustupke

Zastupnica kaže da su oni bliži koalicioni partneri i da su naviknuti da jedni drugima prave ustupke, sarađuju i da se više gleda da koalicija bude funkcionalna od kadrovske raspodjele.

- Mi smo na te ustupke navikli. Ne smatramo ih ustupcima, nego saradnjom s našim partnerima. Sa SDP-om imamo vrlo blisku saradnju, ali uvijek kad se te koalicije prošire dolazi do slabije koordinacije. Predstoji nam da vidimo šta će kolege SDP-a odlučiti na svojim organima, ali nadam se da to neće biti ništa drastično i da će se taj proces riješiti - kazala je Karamehić-Abazović.

Karamehić-Abazović je istakla da u NiP-u nisu razgovarali o izjavi Nermina Nikšića da dok se organi SDP-a ne izjasne ova se stranka ne može više smatrati dijelom osmorke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.