GENERALMAJOR HABERMAJER

Prvi intervju za domaće medije komandanta EUFOR-a u BiH čitajte u "Avazu"

Iskreno se nadam da će status kandidata za članstvo u EU, ublažiti negativnu retoriku koja se ponekad pojavljuje u pogledu budućnosti

Komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Helmut Habermajer. EUFOR

N. Aj.

7.2.2023

Austrijski generalmajor Helmut Habermajer (Habermayer) dužnost komandanta EUFOR-a u BiH preuzeo je sredinom januara, a u sutrašnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" pročitajte njegov prvi intervju za bosanskohercegovačke medije.

Govorio je o tome šta je za njega misija "Althea", kako vidi sigurnosnu situaciju u BiH te ima li mogućnosti da se historija ponovi.

- Od samog početka svog mandata, nastavljam pridržavati glavne odgovornosti EUFOR-a da pomogne vlastima vaše zemlje da održe sigurno i stabilno okruženje - kazao je generalmajor Habermajer.

Naglasio je da vidi "vrlo intenzivnu političku atmosferu".

- Iskreno se nadam da će status kandidata za članstvo u EU, koji je BiH dodijeljen u decembru prošle godine, ublažiti negativnu retoriku koja se ponekad pojavljuje u pogledu budućnosti. EUFOR je sastavni dio sveobuhvatnog međunarodnog poduhvata usmjerenog na podršku integritetu i suverenitetu vaše zemlje - kazao je komandant EUFOR-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.