U 10 SATI

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Ovom odlukom, čija primjena je predložena do 31.5.2023. godine, privremeno se zabranjuje izvoz određenih šumskih drvnih sortimenata

Sa ranije održane sjednice. Vlada FBiH

A. O.

9.2.2023

Vlada Federacije BiH danas će održati sjednicu u sjedištu Vlade u Sarajevu, s početkom u 10 sati.

Podsjetimo, na ranije održanoj sjednici, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Vlada Federacije BiH je utvrdila mišljenje kojim je saglasna s Prijedlogom odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih sortimenata, a koju je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH dostavilo 26.1.2023. godine.

Ovom odlukom, čija primjena je predložena do 31.5.2023. godine, privremeno se zabranjuje izvoz određenih šumskih drvnih sortimenata s ciljem osiguravanja neophodnih količina za prerađivačku industriju i otklanjanja prijetnje od ozbiljne ili nepopravljive štete za šume u Bosni i Hercegovini.

Između ostalog, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Vlada FBiH je donijela Uredbu o izmjeni Uredbe o mjerilima za obračun naknade za korištenje cestovnog zemljišta i naknade za obavljanje pratećih djelatnosti na autocestama i brzim cestama u Federaciji BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.