SARAJEVO

GRAS-ov autobus prevozit će volontere za pakovanje pomoći Turskoj i Siriji

Autobus kreće svakog jutra u 8.30 sati sa tramvajskog stajališta Baščaršija

Povratak iz Blažuja planiran je u 17 sati. GRAS

H. J. I.

13.2.2023

KJKP GRAS ustupio je autobus koji će od danas do četvrtka voziti volontere studente Univerziteta u Sarajevu, ali i sve druge koji žele da volontiraju na sortiranju i pakovanju donacija za Tursku i Siriju, saopćeno je iz Udruženja "Pomozi.ba", javlja Anadolija.

Autobus kreće u 8:30 sati

GRAS je autobus ustupio uz odobrenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Autobus kreće svakog jutra u 8.30 sati sa tramvajskog stajališta Baščaršija i stajat će na svim usputnim tramvajskim stanicama do stajališta Energoinvest, a povratak iz Blažuja je planiran u 17 sati.

Iz Udruženja “Pomozi.ba“ zahvaljuju se Ministarstvu saobraćaja KS i ministru Adnanu Šteti, kao i KJKP GRAS i direktoru Senadu Mujagiću.

I Crveni taxi se odazvao akciji

I Crveni taxi se srdačno odazvao akciji i ponudio 14 vozila za prevoz u Blažuj gdje je Udruženju "Pomozi.ba" potrebna pomoć pri sortiranju paketa pomoći za stradale u potresima u Turskoj i Siriji.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Rihteru 6. februara su pogodila južne dijelove Turskoj s epicentrom u Kahramanmarasu, a brojne spasilačke ekipe i dalje predano rade na akcijama potrage i spašavanja ljudi zarobljenih u ruševinama zgrada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.