UOČI DANAŠNJE SJEDNICE

Mašić za "Avaz": Podržat ćemo zajedničku listu

Građanima je preko glave odlazećeg premijera Novalića, naveo je zastupnik SDP-a

Mašić: Formirati Vlast u FBiH. Armin Durgut / Pixsell

Alen Bajramovic

16.2.2023

Druga vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, na kojoj bi trebali biti imenovani predsjednik i potpredsjednici ovog entiteta, bit će održana danas u 11 sati.

Iz stranaka osmorke ranije je najavljena podrška listi na kojoj su Lidija Bradara (HDZ), kandidatkinja za predsjednicu, te Igor Stojanović (SDP) i Refik Lendo (SDA), kandidati za potpredsjednike Federacije Bosne i Hercegovine.

- Klub SDP-a, kao i ostali politički subjekti u Parlamentu FBiH, ima opciju da glasa ili ne glasa za zajedničku listu kandidata za predsjednika/potpredsjednika FBiH. Imajući u vidu da je na toj listi kandidata i naš prijedlog Igor Stojanović iz SDP-a BiH te da ne postoji druga lista kandidata, mi ćemo podržati listu kandidata ovjerenu u CIK-u kako bi se što prije formirala izvršna vlast u FBiH - kazao je za "Avaz" zastupnik u Predstavničkom domu PFBiH Damir Mašić.

Kako je naveo, prvi korak koji je potreban za to je izbor predsjednika/potpredsjednika FBiH.

- Nadam se da niti jedan pojedinac u budućem rukovodstvu FBiH neće učestvovati u bilo kojim vrstama blokada, jer to naprosto nije u interesu građana FBiH kojima je preko glave i odlazećeg premijera Novalića i njegove vlade - dodao je Mašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.