NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Lendo prijeti osmorci

Lendo je odmah po izboru kazao da neće glasati za vlast u kojoj nema SDA

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

17.2.2023

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg lista u BiH, čitajte: Lendo prijeti osmorci.

Hoće li blokirati Federaciju BiH? Lendo je odmah po izboru kazao da neće glasati za vlast u kojoj nema SDA. Šta će poduzeti međunarodna zajednica? SDA nastavlja sa svojim planom blokade entiteta. Prijeti nastavak institucionalne blokade i političkog haosa. On bira koalicione partnere kao artikle.

Izabrano rukovodstvo Doma naroda BiH: Špirić predsjedavajući, Čović i Ademović zamjenici. Ko je, na zahtjev trojke, sam sebe kandidirao?

Partneri raspodijelili ministarstva: Dogovorena i Vlada Federacije. HDZ-u BiH pripast će šest ministarstava, SDP-u četiri, uz premijera, NiP-u i Našoj stranci po jedno.

Komentar dana napisao je Evelin Trako: Strepe i za hljeb sa 7 kora.

Podaci o kreditima u odnosu na prethodnu godinu: Građani podigli 542 miliona maraka više. Ukupna zaduženost u BiH u decembru je iznosila 22,07 milijardi maraka. Zašto imamo smanjenje depozita.

Istraga u slučaju "Dženan Memić": Zašto su Ćosić i Burzić saslušani u policiji? Iskaz je dao i bivši kantonalni tužilac u Sarajevu Meris Ćato.

Nihad Uk, prijedlog Naše stranke, za „Avaz“: Mogu biti premijer! Svima onima koji sumnjaju u moju sposobnost dokazat ću da su pogriješili. Trasirat ću put mladima za preuzimanje ključnih pozicija u društvu.

Ličnost dana je Benjamin Tahirović: Novi „Zmaj“.

Borjana Krišto u službenoj posjeti Zagrebu: Intenzivirati saradnju između država. Milanović potvrdio kako će Hrvatska ostati snažan glas i zagovaratelj BiH u EU.

Razorne posljedice zemljotresa: Za masovnu pogib iju u Turskoj odgovorne loša grad nja i korupcija. Građevinske dozvole lako su se dobivale, a inspekcije bile blage. Loše metode gradnje, korupcija i loša politika sastavni su dijelovi ekonomije

I pored velikog jaza u dubini novčanika: Političari jedu za 4, a studenti za 10 maraka. Jelovnik u državnim institucijama pokazuje da zastupnici mogu za male pare da jedu veoma kvalitetno. Na fakultetu obično jedem fast food i peciva, poput pice ili sendviča, kazala nam je studentica.

Bakir Krajinović o vremenskoj prognozi: Kakve nas temperature očekuju do kraja februara?

Ministar Hadžiahmetović kazao da se cijena nije mijenjala 10 godina: Hoće li voda poskupjeti?

Podignuta treća Sky optužnica: Prebacivali i po 100 kilograma skanka u EU.

Nakon što nisu došli na izricanje presude: Raspisana potjernica za Bibijem i Lisičićem.

Nastavu od prvog do devetog razreda pohađaju 392 učenika: Napuštene seoske škole zarastaju u korov. U nastavni program uključeno 79 prosvjetnih i drugih radnika.

Admir Ahmetašević, rukometni reprezentativac BiH, za “Dnevni avaz”: Treba nam podrška.

Benjamin Tahirović na meti švedskih medija: Nikad nije bilo dileme oko izbora reprezentacije. Napadi su počeli odmah kad je Benjamin objavio našu zastavu na svom Instagramu, rekao je otac velike nade bh. fudbala za naš list.

Rade Bogdanović iz Beograda za “Dnevni avaz”: Ne volim klovnove na terenu. Volio bih da PSG ispadne, da više ne gledam tu bahatost i razbacivanje.

Potvrđeno pisanje “Dnevnog avaza”: FK Sarajevo opet seli, ko je pružio ruku?

U današnjem broju poklon prilog TV ekstra.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.