VLADA KS

Vranić s predstavnicima sindikata u zdravstvu: Saradnjom do boljih uvjeta za sve

Zajednički cilj da građani KS dobiju adekvatnu uslugu za koju izdvajaju sredstva u okviru svog zdravstvenog osiguranja

Sa sastanka. Vlada KS

FENA

21.2.2023

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, Haris Vranić organizirao je danas sastanak sa predstavnicima Sindikata radnika u zdravstvu, Sindikata doktora medicine i stomatologije i Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, ministar Vranić je u aprilu prošle godine, nakon više od tri godine pregovora sindikata sa prethodnim vlastima, potpisao kolektivni ugovori sa sva tri spomenuta sindikata, čime su značajno povećane plaće radnicima u zdravstvu u Kantonu Sarajevo.

Razlog današnjeg sastanka je korigovanje određenih tački ovih ugovora i usaglašavanje kolektivnih ugovora sva tri sindikata. U ugodnoj atmosferi, prisutni su definisali naredne korake koje će dovesti do razmatranja stavova sindikata i dogovora sa Vladom Kantona Sarajevo. Predstavnici sindikata su naglasili da su se između sebe dogovorili i da će predstaviti zajedničke stavove sva tri sindikata.

Ministar Vranić je, ovom prilikom, zamolio predstavnike sindikata da se, osim što traže svoja prava, dodatno uključe poboljšanje organizacije zdravstva u KS.

Prisutni su se složili da nisu suprotstavljene strane, te da je zajednički cilj da građani KS dobiju adekvatnu uslugu za koju izdvajaju sredstva u okviru svog zdravstvenog osiguranja, i u toj namjeri će djelovati zajedno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.