HUMANOST NA DJELU

Benjamin i Bilal: Prodavali čaj kako bi kupili potrepštine za bebe u Turskoj i Siriji

Za mnogima je trajala potraga i više od 12 dana, a cijeli svijet se ujedinio u jednoj misiji, a to je do pomognu svim ugroženim

Benjamin i Bilal. Facebook

E. A.

21.2.2023

Nakon razornih zemljotresa u  Turskoj i Siriji, veliki broj ljudi je stradao. Za mnogima je trajala potraga i više od 12 dana, a cijeli svijet se ujedinio u jednoj misiji, a to je do pomognu svim ugroženim. 

Tako su i spasilački timovi iz država Evrope i svijeta stigli u Tursku i Siriju, kako bi pomogli u spašavanju preživjelih iz ruševina. 

Donacije i pomoć su stizali sa svih strana, a među onim koji su željeli pokaziti humanost i pomoći koliko su mogućnosti, jesu Benjamin i Bilal.

Dvojica dječaka su na Dobrinji prodavali čaj, te sav novac koji su skupili donirali u ove dvije države.

- Benjamin i Bilal prodavali su čaj na Dobrinji i od prikupljenog novca kupili potrepštine za bebe koje ćemo poslati za Tursku i Siriju. Ne plašimo se za našu budućnost dok imamo ovakvu dječicu - stoji u objavi Udruženja Pomozi.ba.

Važno je podsjetiti i to da su Bosanci i Hercegovci intezivno radili na tome da što veći broj donacija pošalju u Tursku i Siriju, kako bi olakšali svim onim koji su pogođeni ovom prirodnom nepogodom.

S toga su bile pokrenute akcije prikupljanja odjeće, hrane i novčanih sredstava.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.